2024-03-07
话说旺角有好多楼上铺都系寻宝咁~今次我就去咗旺角楼上铺寻西餐🍽️一入到去觉得环境好舒服!因为有好多梳化嘅位置~同埋餐厅嘅灯系暗暗地,好适合一路倾偈一路食嘢,私人空间十足👍🏽首先小食黎左人气酱爆鱿鱼🦑本身以为佢平平无奇同其他出边食嘅冇分别,点知佢特调嘅酱汁同个鱿鱼好match!同埋个鱿鱼煮得超弹牙!我觉得送酒一流然后主菜我地食左加拿大海胆意粉🍝佢同出边啲海胆意粉一样,上面都系摆咗一旧海胆,另外佢地中间加左啲花喺度点缀吓几靓!然后我一如以往同出边食海胆意粉一样都系会食咗上面旧海胆先😂 食得出系好新鲜同鲜甜!欣赏佢除咗上面旧海胆之外,佢个意粉都用咗极多海胆去煮!好味!因为出边好多餐厅都系用海胆酱就算,同埋个意粉好Creamy,越食越想食😂之后仲叫咗个西班牙伊比利猪🐷本人比较麻麻地猪,除咗真系食伊比利猪!个猪都几厚切!啖啖肉!然后配埋厨师整嘅酱汁,我一路错觉以为佢系牛扒😂可想言之系几嫩滑。Cocktail我地叫左Jasmine同Blue Cancun🥂个人认为后者比较好饮~佢系用咗Vodka加橙酒同菠萝汁,甜甜地几好饮同埋只杯够特别🍹
今次我就去咗旺角楼上铺寻西餐🍽️
然后主菜我地食左加拿大海胆意粉🍝
之后仲叫咗个西班牙伊比利猪🐷
本人比较麻麻地猪,除咗真系食伊比利猪!