2024-07-29 195 浏览
我想食朝早去食个靓brunch,去咗南丰纱厂嘅Cozy Coffee环境舒适又宽敞,系个放松嘅好地方。装潢以白色为主,加上好多窗,光线充足,令人感觉好放松。更重要系,呢度系宠物友善,可以见到唔少可爱嘅毛孩,真系好开心!🐶🌟Cozy Salad 🥗:有烟熏鸭胸、新鲜橙片同沙律菜,橙味油醋嘅搭配好清新,带有少少酸嘅感觉。沙律菜系脆嘅,橙片嘅甜味同烟熏鸭胸嘅咸香味好配合🍊💚安格斯芝士牛堡配薯条 🍔🍟:牛肉系安格斯肉质外脆内嫩,芝士味道浓郁,食落去好满足。薯条系热辣辣嘅,外脆内软,当然要配埋茄食啦🍔👌卡邦尼意粉 🍝:未上枱已经闻到香味,意粉上面有一片脆脆嘅巴马臣芝士,蛋同意粉捞埋,做到一个完美嘅挂汁效果。芝士味道浓郁,口感滑溜溜,意粉煮得啱啱好,食落去真系满足!🧀😋十胜红豆抹茶蕨饼牛角包窝夫 🍵🥐:呢个窝夫牛角包外脆内松,上面有一层味道浓郁嘅深绿色抹茶酱,而十胜红豆蓉既甜而唔腻,又带有Q弹嘅口感。蕨饼嘅部分更添咗层次感,整体味道好丰富,食落去好幸福!💚🍵Cold Brew ☕:呢杯冷冲咖啡色泽深,味道浓郁又清新。☀️😌抹茶鲜奶 🥤:呢杯抹茶鲜奶味道清新,抹茶香味浓厚,奶香味足够,如果甜啲就更好🍵

抹茶鲜奶 🥤:呢杯抹茶鲜奶味道清新,抹茶香味浓厚,奶香味足够,如果甜啲就更好🍵💕

整体上,Cozy Coffee系一个气氛好舒适嘅地方,适合同朋友或者家人一齐轻松睇毛孩。