2015-06-30 1330 浏览
今个星期想静静地食个晚饭,就揾到观塘依间餐厅。去到门口见到块黑板既设计都有心思再贴住张menu感觉特别,侍应好主动行过嚟问我几多位再安排比我坐,有礼貌之余,仲好细心比支水我地。今日同男朋友就试左个羊架同冻肉肠香辣茄汁意粉,我地怕太饱所以只系加左一个combo set渣,不过上菜既时候卖相都好靓!先讲沙律,问过老板原来沙律汁系佢地厨师调配既,酸酸地真系好好味,而且菜好新鲜,到个粟米汤好creamy好足料,唔似出面既汤得个咸字,到个香草包都几特别,虽然阵味未必个个接受到,但系上面溶左既芝士好正,到个主菜,羊架系香煎既所以好香口好大件,食到我地想再嗌羊架,可惜无咁大个肚。个冻肉肠意粉都唔差,好浓既茄汁味,色香味都齐哂,不过可能唔配冻肉肠配其他可能仲吸引!最后我地叫左一个窝夫一件柠檬芝士蛋糕,虽然窝夫有cream有士多啤利,但我同男朋友都系钟意件蛋糕多啲,因为唔太甜又好味。杯梳打都好正好靓☺️👍总括嚟讲,依间餐厅都算系工厂区既一点静,唔错!
羊架
青柠热情果梳打