2018-11-21
呢间叁茶陆饭系八咪半都开左一段时间😊星期六日晚曾经试过都要等位既,而我地今次就星期一晚去,冇咩人唔洗排队,可以直接入去!里面既格调几好,好舒服既感觉😌我地两个人分别叫左一人一碗台湾肉燥饭,卤水拼盘(小),经典三杯鸡同埋一杯海盐芝士奶盖茉香绿茶。先讲呢个卤水拼盘(小),里面分别有金钱肚、豆腐、卤水蛋同埋鸡翼。豆腐系比较硬身个种,有少少似豆腐干😂整体黎讲我觉得就比较一般~呢个三杯鸡好浓味,有啲似平时食鸡煲个啲鸡咁~而入面都有好多件鸡,两个人食都唔系好食得哂😂台湾肉燥饭黎讲算几好!平时自己都比较钟意食台湾料理!而最常食既都系肉燥饭🤔呢个肉燥饭里面系有半肥瘦既肉,第一啖食落去系好明显食到啲肥肉,个感觉系超正的,好好味👍🏼同埋呢个份量都几多!会好饱的!最后不得不介绍呢个海盐芝士奶盖茉香绿茶!真系好好饮~佢上面个层海盐芝士奶盖好滑,配合埋个茶底,系每次必点的👍🏼