2021-05-19 80 浏览
环境舒服简洁,台与台之间亦不会好迫,就算9成满座,亦不会感觉太过嘈吵,不用叫破喉咙去倾计!赞一个!首轮我哋无叫套餐,叫咗蒜蓉青囗 ($88), 法式焗蜗牛酥盒 ($88), 猪肋骨配薯条 ($178), 再加一杯白杯 ($68)酥盒上台,买相一流,味道唔差,酥盒松脆,这个是全晚最出色嘅一道菜!第二道青口上台。。份量颇多,可以闻道阵阵嘅蒜香味!但。。。当我拍摄相时,就发现一只会飞嘅小昆虫系其中一只青口入面,我9秒9徒手合埋只青口,叫咗服务员过来,话比佢听,只青口入面有只小昆虫,请叫厨房多点留意!服务员拎入厨房后就再无讲任何嘢!well, 我唔系要要求成碟换过哂佢,但我只系想听一句 "唔好意思, 我哋会留意多啲" 啫!最后,我哋都有食,除咗蒜味浓之外, 咸味都一样浓。。。除此之外,如果员工能主动送菜上台时,能跟埋只碟比客人载壳,咁就好好多!第三道猪肋骨,份量正常,佢唔系平时食开细条嘅猪肋骨,佢系大条款,肋骨有成只手咁长!一共有三条!肉质好淋,亦食得出bbq 酱味,唔知厨师今晚是否下重手咗,真系好咸,食完第一啖要即刻饮噃啖水先得,薯条就不过不失!因一朋友迟到,最后赶系 9pm前落咗罗勒煮蚬意
最后,我哋都有食,除咗蒜味浓之外, 咸味都一样浓。。。
因一朋友迟到,最后赶系 9pm前落咗罗勒煮蚬意粉套餐($148)
成个餐我无试过,但朋友话个意粉好咸,要用辣椒仔汁盖过咸味!!!
用餐嘅途中,我亦发现有少量飞嘅昆虫系店内,我亦拍死过一只!亦同店员反映过,店员话"系呀,出面条街好多昆虫,开门时就飞咗入嚟!"... 完!
最后加钱 ($34) 食埋个 绿茶提拉米苏!这个系今晚第二道出色嘅菜,绿茶味浓但唔会苦,忌廉亦好滑!
讲真,店员会主动加水及收碟,环境亦可以倾到计,晚市套餐价钱亦相宜,可以试一次嘅!