2018-08-06 875 浏览
同两位好姊妹食饭同当然要揾一个舒服又够静嘅地方chill 返晚。本来想去洲际酒店内既 The steak house, 因为食左咁多年都keep 到水,但由于无位,我地又唔想去第2度, 就拣左 Rech by Alain Ducasse. Menu 本身选择唔算多,加上我本身对虾蟹敏感,只好选择生蚝。 另外,我本身很抗拒黑椒的味道,waiter 却告诉我,他们全个 menu 的 sauce 都有黑椒。 我唯有请 waiter 问 chef 有边到菜可以走黑椒。 Waiter 亦好细心咁帮我安排好。 我地3个女仔食量普通,我地叫左一个 appetizer, seafood platter 同 2 个 main course. 其实个 seafood platter 好大份,我地食左 1/2 已经饱左。2 款 Main course :sea brass & roasted pigeon 味道一般,不过环境及服务搭够, 成晚气氛好好。 最好笑系当我地埋单后, 我地继续饮野倾计,而外藉靓女manager 一时攞madeleine 俾我地食,一时又攞朱古力,一时又攞棉花糖俾我哋试,我地推了
同两位好姊妹食饭同当然要揾一个舒服又够静嘅地方chill 返晚。本来想去洲际酒店内既 The steak house, 因为食左咁多年都keep 到水,但由于无位,我地又唔想去第2度, 就拣左 Rech by Alain Ducasse. Menu 本身选择唔算多,加上我本身对虾蟹敏感,只好选择生蚝。 另外,我本身很抗拒黑椒的味道,waiter 却告诉我,他们全个 menu 的 sauce 都有黑椒。 我唯有请 waiterchef 有边到菜可以走黑椒。 Waiter 亦好细心咁帮我安排好。 我地3个女仔食量普通,我地叫左一个 appetizer, seafood platter 同 2 个 main course. 其实个 seafood platter 好大份,我地食左 1/2 已经饱左。2 款 Main course :sea brass & roasted pigeon 味道一般,不过环境及服务搭够, 成晚气氛好好。 最好笑系当我地埋单后, 我地继续饮野倾计,而外藉靓女manager 一时攞madeleine 俾我地食,一时又攞朱古力,一时又攞棉花糖俾我哋试,我地推了一次,佢又再拎过黎,热情到我地都唔好意思再推搪。 个人觉得如果你钟意食海鲜,个 seafood platter 实在非常抵食,但如果唔钟意食海鲜既话,选择就比较少。
$2000 (晚餐)