黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-07-14 68 浏览
今个weekend我特登带弟弟去咗尖沙咀我最爱嘅黑木亭居酒屋,食咗佢哋嘅周末放松二人餐。🍣🍱餐单有两款主菜同三点刺身盛,仲有鳗鱼牛蒡炸虾卷🦪。三点刺身盛包括咗三文鱼🐟、油甘鱼🐟同八爪鱼🐙,味道好新鲜,每一件都好滑嫩。而且咁多款嘅刺身,份量都几大,两个人够晒食。鳗鱼牛蒡炸虾卷就更加吸引啦,鳗鱼肉质鲜嫩,牛蒡炸得香脆,真系一绝。🍱🍤🍙除咗主菜同刺身,我哋仲叫咗流心溶岩蛋三文鱼饭同鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米。流心溶岩蛋三文鱼饭嘅饭份量超级足,三文鱼鲜美,加上流心蛋,一开食就流出啲蛋汁,好香好好味。鳗鱼柳川陶板烧就更加吸引啦,会有一个小火炉即场烧,鳗鱼烧得恰到好处,入口即化,味道鲜美,同埋日本珍珠米一齐食真系好好味。🍚🍳🍛最后,仲有一份附送嘅芒果雪糕🍦,真系好好味,好香甜。整个餐饮体验真系一如既往的好舒服,餐厅环境舒适,服务员态度亦好好。仲未去试的朋友就快d去试啦!🥰🥰