2018-02-23
想约朋友系交通方便嘅旺角食饭, 但又想享受闹市中难得嘅宁静, 于是我揾左间几多好评嘅楼上cafe, 果然冇令我失望。一上到去见到个环境已经几舒服, 虽然唔系好大, 但枱与枱之间都有一定距离, 倾密计都唔怕俾其他人听到。睇到menu其中一样特色就系呢杯三眼仔green tea latte, 都几得意。送饮品上黎嘅侍应姐姐话, 三眼仔唔开心呀因为要俾你饮左佢 lol, 我谂佢应该有好多表情。忌廉汁好rich, 明太子好多, 呢个意粉系几好食, 卖相都靓, 有朵三文鱼玫瑰。份量都唔算少, 同埋可能个汁好rich, 食完都几饱。深海鱼煎得刚刚好, 肉质唔会老, 但呢条鱼本身唔系特别好食。个意粉我觉得都几好食几香, 但朋友就觉得三文鱼意粉好食D。价钱唔算平, 都系一般楼上cafe价, 但地点够方便, 环境舒服, 又可以唔限坐, 野食都好食, 所以性价比都几高。
三眼仔Green Tea Latte
忌廉明太子三文鱼意粉