2020-03-05
Friday night 唔想困系屋企咁闷,又唔想出市区,唯有近近地约下元朗朋友出尼 chill 下~呢间隐敝泰国菜听人推荐左一排,终于尼试下喇!职员见我地谂左好耐 好热心同我地推介招牌菜 其中佢推荐既呢个炸蚝 真系好!好!食!同埋生菜包住食 唔酥唔油腻 只蚝好大只饱满 一啖绝对食唔哂 仲会爆汁 下次一定会再番尼食佢!平时食泰国野一定食生虾,不过由于疫情关系呢段时间暂定左 希望快 d 有番啦冬荫公汤都系例牌会叫,汤既调味刚刚好,唔会太酸或太辣,好香椰奶味,饮完唔口渴,而且好足料,我地四个人叫一壶细既,都装到6碗出尼~青咖哩我地叫左”新鲜鸡”既 version 果然无令我地失望 好大件又嫩滑 重点鸡有鸡味XD 唔会比咖哩盖过原有既鲜味个青咖哩汁虽然睇落唔系好杰 但其实都好够味加埋薄饼点尼食 一啲都唔漏 个薄饼仲好脆!好食啊柠檬鱼又系职员推介既 虽然好似好多野盖住有啲奇貌不扬 但原来真系几好食 成条鱼都好够味每一啖 将鱼肉 连埋碟边既有机菜 再点啲汁一齐食 非常新鲜开胃~连平时唔太钟意 lun 骨既我都食到停唔到口餐厅环境好 chill 忍唔住要叫啤酒饮佢呢度既Kirin draft
呢间隐敝泰国菜听人推荐左一排,终于尼试下喇!
重点鸡有鸡味XD 唔会比咖哩盖过原有既鲜味
个青咖哩汁虽然睇落唔系好杰 但其实都好够味
加埋薄饼点尼食 一啲都唔漏 个薄饼仲好脆!好食啊
连平时唔太钟意 lun 骨既我都食到停唔到口
餐厅环境好 chill 忍唔住要叫啤酒饮
佢呢度既Kirin draft beer有成8只味拣 仲有冬日限定多2款 我试左香梨蜜糖 好爽好舒服~