2022-06-21
.老公同朋友黎过呢间餐厅食饭话食物质素高,今日有机会到我黎试下啦!💛我地叫左两个main,一个跟餐一个单点,因为我地都细食,而我又唔想饮汤食沙律😅香草烧法式纽西兰羊仔架 丨烧汁.薄荷酱 丨薯菜 (单点HK$110)羊仔架两大块,羊肉都易切开,食落都觉得肉嫩,如果煎少两分钟可能更好食更tender,成块都肥瘦均匀有油脂肥肉位,好香,冇羊膻味👍🏼可惜烧汁冻左,但薄荷味好出。配菜系薯蓉、蕃茄片、生菜。薯蓉都几大个,如果加牛奶整,食落会更加幼滑,呢个比较粗糙啲,但都唔错既。软壳蟹黑松露忌廉汁意粉 (跟餐 HK$108)一上枱就闻到阵阵黑松露香,意粉份量巨大,每条意粉都沾上黑松露同忌廉汁,足料唔吝啬软壳蟹都炸得好脆,原只上,入面都有啲蟹肉的😋跟餐配蒜茸包、蕃茄杂菜汤同一杯热饮。Bora Bora 果茶-德国 (HK$50)(Strawberry. Mango. Currants. Apple. Raspberry.Sunflower)呢杯果茶酸酸甜甜好醒胃,食完两碟比较油腻既野饮返杯果茶即刻解腻,推介👍🏼壶茶系用小蜡烛热住,咁就唔怕茶冻哂啦,杯系比细细只有耳既杯仔,其实叫呢壶茶同三五知己饮都几c
香草烧法式纽西兰羊仔架 丨烧汁.薄荷酱 丨薯菜
软壳蟹黑松露忌廉汁意粉 (跟餐 HK$108)
软壳蟹黑松露忌廉汁意粉
软壳蟹黑松露忌廉汁意粉
跟餐配蒜茸包、蕃茄杂菜汤同一杯热饮。
Bora Bora 果茶-德国 (HK$50)
呢杯果茶酸酸甜甜好醒胃,食完两碟比较油腻既野饮返杯果茶即刻解腻,推介👍🏼壶茶系用小蜡烛热住,咁就唔怕茶冻哂啦,杯系比细细只有耳既杯仔,其实叫呢壶茶同三五知己饮都几chill
Bora Bora 果茶-德国
比利时特浓朱古力切饼伴雪糕 (HK$50)
呢个切饼几特别既,第一佢唔甜,第二佢既味道系dark chocolate + caramel,食落会有焦糖少少甜带苦既味道,第三佢既texture偏硬身,似大理石蛋糕既质感。雪糕系有少少似阿华田味道,都ok既。呢个切饼伴随两块蜜桃都几得意😂
比利时特浓朱古力切饼伴雪糕
环境方面呢到都坐得几舒适,都系梳化座为主,普通椅都会有个大咕𠱸。呢到weekend 会有live band,平日应该就播下mirror d歌🤣成晚loop住姜涛, AL啲歌😂
唯一唔太好系佢系open kitchen,啲油烟会谷哂出黎,头发会吸哂味😢不过返屋企落多几下洗头水洗头ok既🤣
服务方面都好架,店员、厨师都好有礼貌👍🏼
其实呢餐西餐厅既性价比都高,食物质素都中上,支持下小店!^_^
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆