2022-01-28 2753 浏览
之前跨年同朋友去咗时代广场嘅Club Albergue 1601食晚饭庆祝<Old Fashioned>讲多庆祝又点可以唔去饮番杯呢大食妹一如既往嗌咗杯Old Fashioned用Whiskey做酒底嘅Old Fashioned加入左橙皮, 味道又清香, 酒感较重<Caipirinha>朋友嗌嘅呢杯Caipirinha用Cachaca做酒底, 加入新鲜青柠汁, 大食妹觉得超酸, 唔识得欣赏<焗田螺酿磨菇>小食嗌咗比较少见嘅焗田螺酿蘑菇酱汁睇落好浓味, 其实还好带有沙沙嘅口感, 里面加入左比较软身嘅田螺同蘑菇, 味道唔错<蒜蓉法包>大食妹果段时间好钟意食蒜蓉法包Club Albergue 嘅蒜蓉法包味道唔错, 松软香口, 沾上田螺酿磨菇嘅酱汁就更好食<炭烧谷饲美国顶级牛肉眼>朋友嗌嘅炭烧谷饲美国顶级牛肉眼煎得好香口虽然油脂偏低, 但肉质唔错我哋仲加配在香煎鹅肝, 虽然好细一旧, 但入口即溶, 食过回甘<罗勒番茄酱车厘茄蓝蟹肉扁意大利面>最后一个大食妹推介嘅就系呢份车厘茄蓝蟹肉扁意大利面钟意茄酱
<Old Fashioned>
讲多庆祝又点可以唔去饮番杯呢
大食妹一如既往嗌咗杯Old Fashioned
<Caipirinha>
<焗田螺酿磨菇>
小食嗌咗比较少见嘅焗田螺酿蘑菇
酱汁睇落好浓味, 其实还好
<蒜蓉法包>
大食妹果段时间好钟意食蒜蓉法包
<炭烧谷饲美国顶级牛肉眼>
朋友嗌嘅炭烧谷饲美国顶级牛肉眼煎得好香口
虽然油脂偏低, 但肉质唔错
<罗勒番茄酱车厘茄蓝蟹肉扁意大利面>
最后一个大食妹推介嘅就系呢份车厘茄蓝蟹肉扁意大利面
钟意茄酱朋友一定唔可以错过, 蕃茄味极度浓郁, 蟹肉超多, 非常好食
  • 罗勒番茄酱车厘茄蓝蟹肉扁意大利面
  • 焗田螺酿磨菇