2019-07-30 47 浏览
今日放左工就同男朋友去湾仔呢间开左无耐嘅台湾野试试 佢位置都几隐蔽 系喺一家拉面店后面 超过小后巷先入到去 但入到去环境好舒服 好似一个小绿洲咁 睇完menu就叫左几个小食同男朋友share~秘制小茄子:小茄子口感非常好,不会像浆糊般软稔亦不会像煮不透的硬实,而其秘制的酱汁咸中带甜,加上肉松味道更香。台湾盐酥鸡:鸡件份量几多 唔会炸得太over 刚好 木鱼炸豆腐:在嫩滑无比的豆腐上,添加了一层酥脆的外皮,配上特制的酱汁,加上木鱼丝,为较为淡口的豆腐添上不少的味道。但都几热气! hahaha牛三宝牛肉面:用上红烧汤底,汤头除了浓郁的牛味外,还夹杂著类似药膳汤的味道,令人饮毕整碗汤亦不会渴喉,而三宝都非常出色,包括牛筋的弹牙,牛腩同牛𦟌都很嫩口,而它们全都入味非常,而面质弹牙,较为粗身,口感不错。红烧牛肉干拌面:牛肉用上牛腩,跟三宝的一样都是嫩口入味,而面条亦都是粗身弹牙,而唯独是干拌面是佐以些少的汤汁将其拌匀,入口顺滑。到到叫跟餐饮品,本来我喺Openrice见有人有得饮芝士奶盖 但我去到问店员...原来佢系限定..即系超失望...咁就叫番珍奶算了~
今日放左工就同男朋友去湾仔呢间开左无耐嘅台湾野试试

佢位置都几隐蔽 系喺一家拉面店后面 超过小后巷先入到去

但入到去环境好舒服 好似一个小绿洲咁

睇完menu就叫左几个小食同男朋友share~

台湾盐酥鸡:鸡件份量几多 唔会炸得太over 刚好