2023-09-13
之前嚟过茶聊几次都系食下午茶同晚餐,今日食午餐发现性价比都几高👍🏻午市套餐除咗配餐汤之外亦有升级饮品优惠,升级任何饮品都可以减$28🧋另外餐厅有唔同嘅打卡位置,门口亦有唔少櫈俾客人等位嘅时候坐,座位下亦放置左篮比客人摆袋,设计好贴心!✨午市套餐 黑松露野菌芝士薄饼 配餐汤 $128Pizza薄底脆身,外围边似饼干,内围就软身,黑松露闻落好香,但食落个味就冇咁出,不过朋友就觉得味道好够👀餐汤配料好丰富,充满杂菜,红菜头好香甜🉑另外有牛肉调味,餐汤嚟讲好有诚意👍🏻✨Tearapy Ice Bear Mocha $44另外今日试咗好signature嘅熊仔冰饮品,由好得意嘅熊仔做点缀,其实系雪成熊仔🐻❄️形状嘅咖啡☕️一路融冰都唔会冲淡饮品嘅味道😋咖啡同牛奶分开上,底部有好味嘅朱古力酱,整体味道唔错而且打卡一流!✨季节限定嘅芝芝桃桃🍑 $46 (套餐升级 +$20) 入边有新鲜嘅果肉,真材实料👍🏻正常糖嘅甜度适中🫶🏻奶盖唔会咸,奶味比芝士味重😋个人好钟意!✨宇治抹茶忌廉牛油酥配云呢拿雪糕 $98牛油酥系近排好兴嘅千层吐司👀初尝,每一层都好薄👍🏻外皮铺上满满嘅抹茶粉🥹茶控必备!配料方面都好丰富,
午市套餐 黑松露野菌芝士薄饼 配餐汤 $128
Tearapy Ice Bear Mocha $44
✨
季节限定嘅芝芝桃桃🍑 $46 (套餐升级 +$20)
宇治抹茶忌廉牛油酥配云呢拿雪糕 $98
牛油酥系近排好兴嘅千层吐司👀初尝,每一层都好薄👍🏻外皮铺上满满嘅抹茶粉🥹茶控必备!配料方面都好丰富,有抹茶厥饼、棉花糖、云呢拿雪糕同埋忌廉😍但食得多可能会有啲腻,最好就同朋友share食😋
整体嚟讲午市套餐几抵食!位置方便👍🏻几适合同朋友打卡影相倾吓计📸