2021-08-07
#dinner #尖沙嘴见到呢度环境几大几阔落又有feel,就嚟同朋友食生日饭٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 加拿芬道分店好近k11,行完街过对面食泰菜就perfect喇!今餐叫咗好多𩠌好丰盛啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و马沙拉咖哩(鸡)🐔咖哩唔辣但系好香!好多鸡件食咗好耐都仲有(=´∀`)人(´∀`=)如果薯仔再淋啲就好喇!蒜蓉包🥖食咖哩梗系要配蒜蓉包(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢个蒜蓉包好香脆,好钟意佢蒜蓉味恰恰好,香得嚟又唔会食完个口好臭ε-(´∀`; )鸭肉生菜包🦆🥬第一次见用鸭肉整嘅生菜包!不过食落好似同平时嘅猪肉碎味道差唔多ʕ •ᴥ•ʔ呢度嘅生菜包口味偏酸同辣,好开胃(・ω・)ノ有冇见到个生菜摆得几靓!用个藤篮仔打栋摆啲生菜方便又企理٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و青柠蒸乌头🍋🐟唔知点解呢碟平过明炉乌头,我觉得呢个好食啲㖞(。・ω・。)ノ叫咗少辣之后青柠味道好出好清新,我地两个女仔竟然都食得晒!蒜蓉炒贵妃苗🥬呢个就一定好食㗎啦(*¯︶¯*)泰国菜馆通常都handle得啲菜类好好。椰青沙冰🥥&菠萝沙冰🍍🍹个椰青超大*(*゚▽゚*)食完晒都未饮完!不过偏甜,所以我钟意菠萝沙冰多啲!
蒜蓉包🥖
鸭肉生菜包🦆🥬