2024-03-16 17 浏览
今日系Happy Friday,约咗个朋友一齐去上环无敌家居酒屋放松食下嘢吹下水😌无敌家喺上环地铁站出行几步就会见到大大个招牌餐厅里面有些日式居酒屋布置,而且枱与枱之间都有一定距离,坐着倾偈唔会太压迫,好舒服👍食物种类都多,我哋叫咗几样食物,样样都好味,而且系即叫即制,热辣辣上枱。***吉列北海道四元豚扒***呢个吉列豚扒真心好食,外脆内嫩,一食就知道喺用靓豚扒炸😋***牛油果软壳蟹沙律***原只软壳蟹上,一啲都唔吝啬,而且牛油果质地柔软,熟嘅程度啱啱好,加上一些新鲜嘅沙律菜同蟹子,正👍***烧原只北海道鱿鱼***烧鱿鱼十分香口,配上酱汁,非常惹味👍***猪软骨豚骨汤拉面***猪软骨份量十足,拉面烟韧,汤底除了有猪骨味,还有淡淡的粟米甜味。***烧日本饺子***饺子本身很多肉汁,而且师傅把饺子煎得香脆可口,一只接一只咁食,忍唔住再叫多碟😆总括而言,餐厅食物味道不错,性价比高,值得一试👍

无敌家喺上环地铁站出行几步就会见到大大个招牌

***吉列北海道四元豚扒***
呢个吉列豚扒真心好食,外脆内嫩,一食就知道喺用靓豚扒炸😋

***牛油果软壳蟹沙律***

***烧原只北海道鱿鱼***
烧鱿鱼十分香口,配上酱汁,非常惹味👍

***猪软骨豚骨汤拉面***

***烧日本饺子***

总括而言,餐厅食物味道不错,性价比高,值得一试👍
2024-03-15