2024-10-14
刚刚的星期四放假,约埋表弟表妹同朋友一齐落湾仔食饭。唔想 walk in 又想坐得舒服,所以订咗呢间日本餐厅 '恋' 位于湾仔皇后大道东202号 QRE Plaza 10 楼佢哋有好多款午餐任君选择,有鱼生刺身有,亦都有熟食,再唔系依家秋风起,都可以拣乌冬小火锅。每款套餐都附送面豉汤或者餐前沙律,以及餐后甜品:可以选择红豆冷冻或者抹茶冷冻。朋友拣咗🐟盐烧鲭鱼套餐!鱼生好长又多肉,我见朋友食得津津有味,但比较多骨,如果怕挑骨麻烦,可以拣盐烧三文鱼,咁食落就啖啖肉😋而表弟就拣咗日式咖哩猪扒饭。大家都知道日本咖哩系唔辣嘅,表弟就系钟意佢嘅炸猪扒外面松脆,里面嘅猪扒啖啖肉,食得好愉快😂而我同表妹就拣咗串烧三色拼盘:有盐烧鸡肉,盐烧五花腩,同厚切安格斯牛,仲跟一个烧饭团。因为在 Openrice 订枱,所以送左一碟🍡🍡🍡串烧六式拼盘,真系好惊喜😍😍好以人为本嘅日式餐厅🥰串烧绿色拼盘除咗有盐烧鸡肉,盐烧五花腩,同厚切安格斯之外,仲有五花腩荔枝,串烧秋葵,串烧,车厘茄同串烧花菇😋😋😋呢间餐厅特别之处系冇分时段,所以坐耐啲都唔会赶人,唯一就系如果唔喜欢食抹茶的话,甜品一定要改红豆奶冻。 #皇后大道东_
朋友拣咗🐟盐烧鲭鱼套餐!
而表弟就拣咗日式咖哩猪扒饭。
#皇后大道东_QRE_Plaza_10F_恋
#日式咖哩猪扒饭
#串烧三色拼盘 #盐烧鲭鱼 #盐烧鸡肉 #盐烧五花腩 #厚切安格斯牛 #五花腩卷荔枝串 #红豆奶冻 #抹茶奶冻