2018-01-22 2325 浏览
星期六放假,中午朋友介绍去九龙湾食饭,心谂去商场揾餐厅,点知朋友带我去工厂区揾食, 仲要系新起的商厦入面,去到门口发现原来系一间高级的日本菜。睇完menu,每个set都过百,但来到点都豪气一试,最后我拣左“海鲜刺身饭”,朋友就”三文鱼亲子饭”,每个餐都会有个菜沙律,菜好新鲜,配上少少醋,好开胃,还有一个蒸蛋,又滑又香。主角刺身饭,好多刺身铺满饭面,不同的鱼排列得好靓,中间还有海胆,高级店果然全部用料都好新鲜,好鲜甜,再加上少少酱油,已经能够带出所有的甘香,感觉有啲似去左日本,哈哈!最后一道就系甜品雪榚,都一样咁好味,这里环境零静舒适,厨师又系日本人,可以真正食到正宗日本菜,朋友今次真系无介绍错。