2020-12-01 240 浏览
這間在公司附近的樓上cafe感覺很chill,有室外和室內位置,提供日式同西式既野食,而餐廳只會營業到6點,夜晚就會變做居酒屋!餐牌除了有lunch set,也有小食、甜品和貝果可以選擇!Lunch set包括有主食,也有一杯$45以下既飲品。Rooftop breakfast,這個all day breakfast 都幾豐富,有炒蘑菇、炒蛋、牛油果、煙三文魚沙律、腸仔和薯餅!另外加$10可轉做貝果!蘑菇炒得剛剛好,味道適中,沙律加入意大利醋,酸酸咪咪特別開胃!貝果塗上cream cheese ,特別惹味!南蠻炸雞定食,炸雞份量都幾多,而且幾大舊,食落雞肉嫩滑juicy,唔會只係得炸粉,炸粉份量剛剛好!定食仲有飯、小食,薯仔沙律和甜品!小食有芥辣八爪魚、中華沙律、芝士獅子狗和水波蛋!薯仔沙律估唔到加入了蘋果,令沙律帶有一種清新既感覺!甜品是提子寒天,提子清甜,食完炸雞再食感覺舒服!Kakegeawa Hojicha latte,焙茶latte不會落太多奶,焙茶味都好出,好有茶香!Cappuccino,味道不會好甜,咖啡味都幾出,上面的拉花好有聖誕的感覺,很美!
2020-11-30