2022-05-03 106 浏览
好耐无食晚市 发现东角附近开左呢间越南🇻🇳餐厅 比佢二楼既灯笼吸引 所以选择左佢做晚餐据点叫左五样野第一样黎到既系甘蔗汁 可能佢本身送上黎前已经吉过 我再吉多左一次 第一杯既柑桔味好重😂我觉得直头cover左甘蔗汁味👀第二样上既系招牌炸两 因为本身都中意食炸两 所以对佢有一定期望 但最后都无咩惊喜🤨之后就上左软壳蟹🦀 味道都系一般 但个酱汁颇特别 几refreshing 但吾系人人中意第三道上既系大叻炒夜香花 员工同我地讲呢个菜同龙豆都好特别 所以我地决定叫其中一个试下 本身都吾抱有好好味既期望 但食落都爽口好味 算系有惊喜😆第四道系紫苏叶蒸羊肉因为店员话佢地既羊都系招牌 所以谂左一阵到底叫咩菜式好 羊肉串系吸引但普通 所以最后拣左吾常见既蒸羊肉 味道吾错羊肉都嫩同埋无羊骚味 紫苏叶偏多 我地吾太好紫苏叶 最后变到有啲浪费最后出场既系酥炸象鱼本身我见到相系觉得卖相吾吸引 有啲恐怖 所以吾谂住拣 但同行既人话一场黎到就试下啲特色野啦 所以就叫左 除左鱼 佢仲有米纸 香菜 蕃茄 青瓜 檬粉 做配菜 仲可以refill 仲会有主厨出黎教点样食同包 服务真系好好不过败笔系我地发现条鱼未熟 店员

叫左五样野

紫苏叶蒸羊肉

第四道系紫苏叶蒸羊肉

酥炸象鱼

最后出场既系酥炸象鱼
不过败笔系我地发现条鱼未熟 店员解释因为佢条鱼太大条炸既时间可能短左加上我地即场叫 佢地无足够时间解冻 佢地都即时帮我地拎反入去翻炸 可惜第二次拎出黎都系有啲位未熟🥶 结果又拎入去翻炸多次..最后时间关系我地外卖走 不过佢地既服务态度都好好 仲比左好多配菜

个人觉得晚市小菜方面价钱偏贵 CP值吾太高….
大叻炒夜香花
酥炸象鱼