2020-08-05 517 浏览
终于又到了周末,有时间可以到外面享受下人生。今次揾到呢间 Cafe 对我而言都算几隐世,虽然位于红磡黄埔附近,但邻近唔算系行人经常会经过嘅地方,当然除左住系呢度嘅居民同埋理大宿生啦~环境:呢度地方算大,而且装修有啲格调,几时尚。枱嘅摆法亦几新鲜,唔会比到人一般沉闷嘅感觉。试想像,如果系度叫杯咖啡,睇下书,相信呢个下午一定会系一个好嘅下午!食物:老老豆豆,选择唔系十分多同吸引,当日就叫左一个 All Day Breakfast 同埋一份 Pancake 同两杯饮品,就系咁多。整体食物质素一般,咖啡同样,不过胜在份量够多,足够比你返成个下昼!All Day Breakfast :普通 All Day Breakfast ,冇乜特别之处。本身应该系跟牛角包,不过卖哂只可以转牛油多士。Chocolate Banana Pancake :呢个真心一般,唔建议大家叫。我哋叫左五分钟都冇就同 All Day Breakfast 一齐上,就知中伏,点知食落真系果啲系超级市场买嘅即食 Pancake ,食落太厚身,完全唔够松化,但系重点系呢个竟然卖紧七十几蚊,真心唔抵。

环境:

食物: