2017-08-31
今日收工既时候落大雨,咁就唯有去朗豪坊避雨同朋友行下行下,就去到一间颇有情调既西餐厅一睇,价钱又唔系贵㖞于是就同朋友入去试下!入到去,餐厅都差不多坐无虚席我地被安排去坐一张卡位张梳化好阔落,坐得好舒服隔离有个area有个蜡烛仔系枱面,非常有情调,适合和情侣二人世界!我地一行三人叫左四样野食第一样系前菜,叫做铁板上的蜗牛(法式香草牛油焗田螺),卖相很精致,薯蓉好细滑,配合埋田螺一齐食,好夹!好好味!主菜我地叫左忌廉汁黑松露烟三文鱼天使面、芝士焗蜜桃汁去骨鸡腿饭,同埋铁板度西冷拼鸡扒。先讲铁板,份量好够,味道都好唔错焗饭既蜜桃汁比较特别,系出面唔容易试到,成个焗饭好juice,唔会有干既感觉天使面既黑松露味好出,岩晒中意黑松露味既我,加埋一块大大块既三文鱼,正!总结黎讲,呢间餐厅既环境同食物质素都偏高,价钱就定系一个亲民既位置,唔错,绝对值得再黎!题外话,见到隔离枱叫左一份ribs,好大份,下次一定会试!
同朋友行下行下,就去到一间颇有情调既西餐厅
一睇,价钱又唔系贵㖞
于是就同朋友入去试下!
入到去,餐厅都差不多坐无虚席
我地被安排去坐一张卡位
张梳化好阔落,坐得好舒服
我地一行三人叫左四样野食
先讲铁板,份量好够,味道都好唔错
题外话,见到隔离枱叫左一份ribs,好大份,下次一定会试!