由Yoho Mall行大约十分钟就会去到好多餐厅小店嘅集中地,今次去嘅Kay Restaurant由五星级酒店主厨主理,出品有一定保证今次试吓佢嘅lunch set, 星期二至日都会供应,每款都会配蒜蓉包、是日餐汤同餐饮,今日嘅餐汤系蘑菇汤,啖啖都充满蘑菇蓉,好足料,蒜茸包烤得好香脆,蒜蓉牛油蒜香扑鼻✦慢烤加拿大保湿猪肉眼配水蜜桃芥末籽酱保湿猪肉眼好厚肉,经过慢烤烹调,将肉汁锁紧,一切开就见到好juicy ,食落同样juicy,配上特别调制嘅水蜜桃芥末籽酱,即刻成个感觉好清新,而薯菜系用上蕃薯蓉,味道好raw质感香滑,几特别✦香煎纽西兰P.S西冷牛扒(8安士)配薯菜西冷牛扒一切开就见到中间透出粉红色,火候拿捏得好好,牛扒食落牛味几浓,口感柔软,本身已经带调味,整体都几满意,薯菜同样用上蕃薯蓉,感觉上无薯条咁邪恶估唔到今次揾到一间高质小店,值得再访,见佢晚餐有更多选择,下次会再试试𓄢Kay Restaurant元朗凤攸南街9号好顺利大厦地下60号舖

✦慢烤加拿大保湿猪肉眼配水蜜桃芥末籽酱

✦香煎纽西兰P.S西冷牛扒(8安士)配薯菜