餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2020-07-18 424 浏览
而家日头咁鬼热加上晚市禁堂食,所以特登去商场叹下冷气和顺道吃个堂食 lunch。平时去惯德福分店,呢间分店味道5错。今次试下 popcorn 分店,呢间系拉面小笼包和潮州小厨合并,可以试下潮州嘢。之前睇过食评话潮州5多掂,今日我亲身体验下先。大约12点去到,无乜人。侍应安排坐系玻璃门旁边,望住出面蓝天白云,见到几棵幼树摇曳,加上灼热既太阳,真系令我有昏睡既感觉。侍应一样地勤快,有礼貌。今日叫咗5样食物:1. 小笼包:热度不算高,可整只放入口。正因为5太热,我觉得无咗小笼包既香气。2. 红油抄手:我觉得馅料味道偏淡,真的要靠辣椒油来添味3. 菜肉云吞汤拉面:面质好,但汤底又系淡味咗d4. 潮州蚝烙:蚝仔算肥美,系烹调手法和粉浆太炸和韧,跟平常吃的蚝烙相差大,质感麻麻5. 普宁豆酱鸡:失望,完全无豆酱味,似油鸡多d下次都系去返德福分店吃,因为佢d 潮州嘢真系麻麻,而且其他味道偏淡。

侍应一样地勤快,有礼貌。

今日叫咗5样食物:

2. 红油抄手:我觉得馅料味道偏淡,真的要靠辣椒油来添味