2019-03-27
三五知己聚餐,咁岩大家都想打边炉,有朋友推荐呢间二家姐就听佢拍板。入到去发现佢系一间以中式为装修主调既店铺,由长口豉油壶到厕所既木门,都好有心思,呢度就特登唔摆相,等大家去探究下😋讲番食物,我地本身唔系太食得辣但又想过下瘾,于是就嗌左小辣配药膳清汤汤底。可能因为主打食辣关系,药膳汤底逼左系中间个圆圈度,略嫌有点细!不过辣汤底就愈食愈惹味,食到大家面红红!不过讲到食材,二家姐既质素系冇得输既,食得出用料新鲜,好似呢个安格斯牛颈脊,牛肉味几浓,亦富有口感,食下食下就唔觉意食晒!另外要推介呢个鹅红,香港唔系周围有得食,佢胜在爽口得黎又唔膻,值得推荐!除左肉食,呢度亦唔会忽略既蔬菜类既质素,岩晒打边炉中意食菜既我!首推呢个椒盐准山,准山本身够粉,配埋椒盐成件事好夹!最后大家食饱饱记得要参观下个厕所,因为真系可以用金碧辉煌黎形容😂😂
首推呢个椒盐准山,准山本身够粉,配埋椒盐成件事好夹!