2019-05-07
今日落咁大雨就近近哋去食Cafe 360, 咁啱仲未过下午茶时间, 就入去食个Tea Set 啦~我嗌左个烤鸡水耕菜沙律$68, 加$15升级特饮热抹茶牛奶。男朋友嗌左日本直送鹿儿岛芝士汉堡包配香脆薯条$85, 跟餐饮冻十胜红荳冰。沙律set虽然系Tea Set, 但都算几大份, 够饱肚。个烤鸡香草味几重又唔会干身, 调味刚刚好。沙律菜种类都算多, 酱汁有两款可以拣, Menu写住日本洋葱沙律汁,但我食到一种个味似日式胡麻酱, 或一款就似Honey Mustard, 两个酱都有唔同风味。Toppings仲有啲烟肉脆脆同芝士碎😋👍🏻抹茶牛奶有好浓郁嘅抹茶味, 唔会太甜, 少少涩😋芝士汉堡包个卖相都好吸引, 男朋友话个汉堡扒值得一赞,唔会太干或者太油, 煎得刚刚好👍🏻👍🏻个薯条好新鲜, 炸得刚刚好,唔会太稔又唔会觉得油腻。😋👍🏻👍🏻提外话:佢个menu设计得几顺眼, 但建议校对返啲菜式名, 我个沙律英文译名竟然系芝士汉堡包😂
抹茶牛奶有好浓郁嘅抹茶味, 唔会太甜, 少少涩😋