估唔香港公园入面有间咁有情调同咁靓嘅餐厅,去完金钟附近做野,朋友介绍左呢间俾我。平日唔系好多人,可以坐到湖景位,虽然个湖好细,但配合埋啲白色窗框,好有欧洲简约风。食物质素都相当唔错,价钱中高,系中环地区唔算贵。叫左两款前菜同两个main course。未上菜之前,有热辣辣香软面包同芝士条点黑醋,好食~~🌟煎带子配海胆汁摆盘好靓,带子新鲜,配埋个爆汁鱼子,好juicy。青瓜配海胆汁,好清新。🥑牛油果芒果辣虾沙律都几大份下,唔止有常见ge沙律菜,仲有super food羽衣甘蓝。辣虾唔辣,芒果同牛油果都好新鲜。🐮石锅牛肉温泉蛋饭牛肉够厚又多汁,用埋个烧肉汁捞饭,好满足~🐟香煎鳕鱼鳕鱼煎到啱啱好,啲肉好滑,点埋蜜糖芥茉酱,又系食到停唔到口,好欣赏佢啲配菜,有南瓜、羽衣甘蓝、牛蒡等,唔系求其俾几条菜,诚意十足。🍰最后食埋甜品:黑朱古力慕丝配伯爵茶脆饼同埋菠萝柚子蛋糕,两款都好好味~好满足~值得一提系佢地啲待应都好好,定时帮我地斟水,食完头盘又会主动帮我地换碟,又会预先问定我地想食咩甜品,帮我地留起先。值得推荐

🌟煎带子配海胆汁

🥑牛油果芒果辣虾沙律

🐮石锅牛肉温泉蛋饭
牛肉够厚又多汁,用埋个烧肉汁捞饭,好满足~

🐟香煎鳕鱼