2018-04-16
约咗几个朋友喺铜锣湾食饭,唔知食咩好就谂住嚟呢幢大厦揾食!见到楼下有呢间餐厅个牌就上咗去试吓,呢度系食意大利野加少少fusion菜,环境几好,布置都几靓,几啱拍拖或者一班女仔嚟影相打卡食野!大家放工之后都好肚饿就急不及待叫嘢食!第一个嚟嘅系烟薰松板肉沙律,听过侍应讲话呢道菜系模仿以前啲猪揾黑松露嘅感觉!虽然佢话烟熏但我就冇谂过佢会系我哋面前打开,感觉又靓又新鲜!同埋味道都系真心好,好香烟薰味!我最钟意佢加埋啲风干水果,有咬口得嚟又健康!跟住嚟咗两个小食一个系酿鸡翼,不得了,外脆内嫩,我地劲快清晒!另外一个脆棒都好好食!主菜我地要左一个海胆酱意大利饭,劲正!feel到佢真系落咗好多海胆同埋海胆都好新鲜,所以成个饭都好Creamy !带子都好好味,无谂过日本食材可以咁样整!我哋仲要左个辣椒海鲜意大利粉,本身都劲会太辣食唔到但点知原来劲惹味,而且佢啲意大利粉煮得岩岩好,烟韧得嚟唔会痴住哂!最尾叫左个甜品,本身见到个样好似唔系好吸引咁,但点知真心好食,果然人不可貌相,超级香咖啡味!总结,环境几舒服,野食都好味,可以嚟舒服HEA下!