2021-07-20
上次同朋友食过铜锣湾分店,感觉都唔错,所以今次同男朋友试试呢间观塘分店😊我地六点去到,啱啱开晚市,未系好多人,所以比咗个好阔嘅卡位我哋坐😆一坐低店员就比咗餐前小食我哋,系一啲脆片配千岛酱,开一开胃先🤣第一样叫嘅系炸薯条配黑松露酱 ($58)🍟一见到吓咗一吓,冇谂过咁大份,呢度嘅薯条系扁形嘅薯条,可以食到好多薯肉😌个酱有明显嘅黑松露味,不过我觉得佢沙律酱味更加出。之后叫咗个意式辣肉肠帕尔马火腿薄饼 ($158)🍕上面啲菜系火箭菜嚟,pizza有浓浓嘅芝士,配埋辣肉肠同火腿味道唔会太咸,加埋啲火箭菜味道好有层次😌不过有啲位焗得有啲㶶,有少少苦,都冇咩大问题嘅😆我哋再叫咗一个主菜,烧美国顶级肉眼扒 ($268)🥩牛扒都几大块,叫medium真系啱啱好,好有牛味,而且都仲有肉汁😆而配菜有啲蔬菜同青豆薯蓉,男朋友就麻麻地阵青豆味喇🤣嘢饮方面,我哋叫咗一jar Flamingo ($88)🍹虽然颜色系cranberry咁嘅色,但主要系饮到菠萝味🤣喺openrice book位主餐牌有88折,变相免加一,埋单系$560,所以我觉得价钱都好相宜👍🏻呢度真系坐得好舒服,我哋呢晚餐厅大约八成满,又唔会太嘈
呢度真系坐得好舒服,我哋呢晚餐厅大约八成满,又唔会太嘈,好啱几个朋友倾计,不过我哋个位坐坐吓冷气好冻,走人lu🤣