趁星期六约咗个旧同事食lunch,喺观塘等埋佢收工再一齐过去。话说呢间西餐厅系班旧同事最近发现嘅,佢地试过话性价比好高,book埋位带我去试下。一点未够上到嚟,唔洗等可以即刻入座。呢到装修几靓㖞,好有格调!楼底又高,空间感足,座位舒适。我地一人叫咗一个lunch set💁🏻先上餐汤&面包🙆🏻⭐️洋葱汤汤够热,洋葱味浓,香甜👍🏻⭐️餐包都系热辣辣,够晒诚意,唔会放到冻哂就咁上枱。食落外脆内软,面包质感绵绵地,搽埋牛油好好味。⭐️尼斯沙律配煎封吞拿鱼 HKD$88一睇卖相已经好吸引,颜色好丰富。煎封吞拿鱼沾满黑椒碎,食落鲜甜得嚟好惹味。沙律菜好新鲜!仲有黑橄榄、熟蛋、薯仔、车厘茄、青豆,加埋醋汁,酸甜清新,开胃好食👍🏻⭐️慢煮肉眼扒配香烤薯仔及田园沙律 HKD$158肉眼扒叫咗5成,切开好粉嫩,时间掌握得好,唔会过熟或过生。肉质软腍,肉味香浓🤤沙律菜新鲜,烤薯仔都好好味!⭐️热柠蜜柠檬新鲜,唔涩,蜜糖份量啱啱好。⭐️冻柠茶茶底清香,唔涩。

我地一人叫咗一个lunch set💁🏻
先上餐汤&面包🙆🏻

⭐️洋葱汤
汤够热,洋葱味浓,香甜👍🏻

⭐️餐包

⭐️尼斯沙律配煎封吞拿鱼 HKD$88
一睇卖相已经好吸引,颜色好丰富。

⭐️慢煮肉眼扒配香烤薯仔及田园沙律 HKD$158
沙律菜新鲜,烤薯仔都好好味!

⭐️热柠蜜
柠檬新鲜,唔涩,蜜糖份量啱啱好。
⭐️冻柠茶
茶底清香,唔涩。
2019-03-09
午餐