2023-12-26
同朋友近近地入大尾笃BBQ,无订位。搭九巴75K喺汀角落车过对面马路,谂住睇啱边间就入去。其实去烤场预咗食物质素唔会好得去边,志在同friend吹水。第一间见倒嘅系嘉年华,公众假期每位$248(预先订座)/$288(即场),另加开炉费$50,职员唔答即时订座可否享有预订价钱。之后就系烧烤农庄,每位$230(包一樽/罐$10饮品)+开炉费$50,职员耐心回答我们提问,并欢迎我们入内看看食物/环境。再向大尾笃方向行多一阵就有鸿运,旧年试过,朋友话试第二间,所以无睇价钱。隔离就系前麦师傅烤埸个位,改咗名(唔记得),话有廿年历史,不过我地都唔觉有咩地方见过呢个名。。。12点9都未开,但有一大班人等,可能订咗位。因当时未见有职员,问唔倒有无即场位,唯有折返去烧烤农庄。老实讲,食物都系𠮶啲,鸡中翼(有四个味道:原味、辣、咖哩、麻辣),牛扒、猪扒、金沙骨、鸡扒、鸡全翼、鸭胸、肠/丸、蕃薯、茄子、粟米、翠玉瓜、方包等等。跟炉有一份金菇,另每位有一件菠萝、一只虾同一只青口。食物味道都系一般,系胜在唔算好重味。烤场话限烧四粒钟,但我地烧到成6点(近五粒钟)都无职员赶我地走,可以同朋友倾到饱。离开时仲有职员
烤场话限烧四粒钟,但我地烧到成6点(近五粒钟)都无职员赶我地走,可以同朋友倾到饱。离开时仲有职员同我地讲拜拜,成个感觉又再好啲。