2022-07-21
平时好少去跑马地既我其实系一个路痴,唔系因为帮朋友做野都唔会入到黎咁远,咁帮完佢手系佢介绍下黎左coffeelin黎食(当然系佢请)。一入去就有staff走黎scan个安心出行同埋阵阵既咖啡香味迎接我地,scan完就带我地埋位,虽然地方唔系好大,不过位同位之间唔会好迫,肥仔既我都畅通无阻。坐底左就叫野食,叫左个Duck Ragu,鸭肉唔好靭又够入味,个茄汁唔会太酸,个宽管面够弹牙。之后黎得cafe,冇理由唔叫返杯coffee,我就叫左杯Dirty,渐变层整得好靓,放左一阵都冇化开,当然咖啡味都唔会差喇。食到咁上下有个黑实实既staff走过黎问我地叫唔叫返行cake,介绍左个Tiramisu 同 cheesecake 比我地,我自己就拣左个cheesecake,我个fd就拣左Tiramisu。最后一路食一路同个staff倾先知佢主要系夜晚做调酒,冇谂过开头以为佢咁cool原来咁倾得,下次同fd夜晚饮野又多个地方。