系OPENRICE见到系九龙湾有间日式半自助餐的餐厅好似几正咁,所以专登BOOK左位,星期日去左试下,顺便行下MEGABOX。入到去餐厅楼底好高,仲有落地玻璃,空间感十足,十分开扬通透,加埋竹帘子同木系装潢,好有日式和风既感觉。餐厅中间位有一个制作寿司刺身既柜台,柜台上有一个好巨大灯座,非常气派,仲可以睇到师傅们整野食既过程。我地叫既系午市90分钟半自助餐 $268 (只限周末和公众假期),可以任食刺身、寿司、串烧、沙律、和食等等各种美食,而主食就系8选1。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹牛肉野菜锅一睇就觉得好丰盛,牛肉份量劲多。牛肉牛肉好浓,配搭各种蔬菜、豆腐同温泉蛋,质素唔错,汤底系偏甜既但又唔会好腻,而个温泉蛋既蛋汁简直就系画龙点晴,超高质。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹网烧安格斯牛扒牛扒外表焦香,内部嫩滑多汁,网烧既烤法令到牛肉既味道更加突出,配埋少少黑椒同埋个汁,令牛肉既味道更升华。仲会切好埋俾你,一口一条,食既时候好方便,做得非常出色。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹特别推荐刺身剑鱼腩同三文鱼都系厚切既,仲好肥美超新鲜,特别推介。放题黎讲,真系比其他地方既质素好好多。三文鱼同剑鱼腩都好推介!有丰富嘅油

餐厅中间位有一个制作寿司刺身既柜台,柜台上有一个好巨大灯座,非常气派,仲可以睇到师傅们整野食既过程。我地叫既系午市90分钟半自助餐 $268 (只限周末和公众假期),可以任食刺身寿司、串烧、沙律、和食等等各种美食,而主食就系8选1。

牛肉野菜锅

网烧安格斯牛扒

特别推荐

刺身
剑鱼腩同三文鱼都系厚切既,仲好肥美超新鲜,特别推介。放题黎讲,真系比其他地方既质素好好多。三文鱼同剑鱼腩都好推介!有丰富嘅油脂,系鱼腩位呢,入口即化!帆立贝就比较细粒,正常水准。其他野都ok!唔错~

寿司
睇住师傅系手握既,饭同鱼生既比例岩岩好,做得唔错,仲有几款熟食类寿司🍣,整体都唔错!👍🏻

串烧
最钟意系牛舌,厚切真系冇得输,佢系比较淋身既,口感几特别,味道好好。

小食
吉列蚝既炸粉唔算太厚,蚝肉都唔腥,几好食。
芝士年糕外脆内软,芝士仲要系流心既,口感好好。
芝麻鸡翼炸得好出色,外酥内嫩,肉质好滑,好香口。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

特饮 (白桃乳酸特饮 & 巨峰乳酸特饮)
味道正常,不会太甜,解渴解腻一流。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

总结︰餐厅既服务态度非常好,食物质量高,价钱唔贵,性价比高。而且个环境好好,座位之间有一定的距离,加上落地大玻璃,好比大酒店既自助餐,非常适合和朋友聚会,非常值得一试。
  • 网烧安格斯牛扒
  • 牛肉野菜锅