2021-09-23
是夜去旺角行完街,又想食日本野,今次来到楼上店<大山日本料理>,见食评都有吾少好评,价格又吾贵,一于来试下新野!!~餐厅环境以日系布置为主,木系日式风格尽现,气氛吾错,环境空间感够濶落,感觉坐得非常舒适。餐厅的食物选择丰富,有刺身、丼饭、串烧、锅物、烧物、乌冬等等。<和风炸鸡 $58>炸鸡份量都几多,而且每一块鸡肉都大大件,入口脆脆哋,啖啖肉,味道亦腌得非常惹味,值得推荐!<牛肉寿喜锅 $58>见牛肉寿喜锅甘平甘抵食,当然要叫一个来试下!牛肉锅吾算好大锅,但两个人share就刚刚好。牛肉每一片都大大块,薄切的牛肉更为容易入口,而且肉质属半肥瘦,入口非常嫩滑。个人都几钟意寿喜锅略带微甜的酱油风味,令牛肉同豆腐都更为美味好食。牛肉入口够嫩滑,甜甜地更惹味。<角切鱼生饭 $78>角切鱼生饭好大碗,材料非常丰富,仲有好多鱼生,有三文鱼、𫠒红鱼、吞拿鱼,样样都非常新鲜,以这个份量同质素来讲,相当抵食。啖啖鱼生肉嘅刺身饭,相当美味,口感丰盛,非常满足。鱼生丼饭仲配埋面豉汤,味道不错。<鳗鱼炒饭 $98>鳗鱼炒饭都炒得几
<和风炸鸡 $58>
<牛肉寿喜锅 $58>
牛肉入口够嫩滑,甜甜地更惹味。
<角切鱼生饭 $78>
啖啖鱼生肉嘅刺身饭,相当美味,口感丰盛,非常满足。
鱼生丼饭仲配埋面豉汤,味道不错。
<鳗鱼炒饭 $98>
鳗鱼炒饭都炒得几有镬气,而且仲配有好多鳗鱼肉,每一啖鳗鱼饭都充满鳗鱼酱汁嘅味道,非常鲜甜惹味,美味好食。
成餐饭两个人都系消费了三百蚊多d,确系抵食,值得一赞嘅系,呢度嘅服务员嘅服务态度都唔错,因为一直有为我们添加热茶,非常细心周到,下次有机会一定会再来吖!!~