2019-03-30
得闲又去红磡揾下朋友食LUNCH, 系OPENRICE 拣黎拣去..拣到呢间.系黄埔边边位, LUNCH 都唔会太多人, 座位阔落..LUNCH价格都几进取, $108 起.点餐后先黎前菜, 包汤同SALAD.个汤有D颓, 明明我见到其他食评既汤都唔差..点解我呢个咁罐头既?!呢个系藜麦SALAD. 不过就欠缺左D 汁, 冇乜味~初时重上漏左我个份TIM... 令我一度怀疑我个餐系咪冇SALAD..@@"呢个朋友叫既.龙虾汁海鲜阔条面~ $108.卖相唔错, 朋友话OK,.我冇试, 但见个汁都几吸引~~呢个我叫既: 松露汁扒西班牙猪扒配薯蓉. $138呢个一上台时,我朋友眼甘甘呀! 哈~份量够, 又好厚. 同埋好香. 咁大份我当然分左D 畀朋友啦~ 骨位烧到好香...肥膏同肉既比例令到块扒好BALANCE, 唔会干又好香.旦个汁就结身左, 同埋我以为会系松露磨菇汁, 佢似系烧汁底~餐饮大大杯.重有甜品, 应该系MOVENPICK 黎既. 见到有D 云尼拿籽.重惊喜系雪糕上面有片风干橙, 单食有D 苦, 应该系橙皮, 但MIX埋雪糕食就系另一个层次, 即时合体左~睇个甜品感觉到餐厅几有H
系黄埔边边位, LUNCH 都唔会太多人,
座位阔落..
LUNCH价格都几进取, $108 起.
点餐后先黎前菜, 包汤同SALAD.
呢个系藜麦SALAD. 不过就欠缺左D 汁, 冇乜味~
呢个朋友叫既.龙虾汁海鲜阔条面~ $108.
卖相唔错, 朋友话OK,.我冇试, 但见个汁都几吸引~~
呢个我叫既: 松露汁扒西班牙猪扒配薯蓉. $138
呢个一上台时,我朋友眼甘甘呀! 哈~
份量够, 又好厚.
餐饮大大杯.
重惊喜系雪糕上面有片风干橙, 单食有D 苦, 应该系橙皮,
但MIX埋雪糕食就系另一个层次, 即时合体左~
睇个甜品感觉到餐厅几有HEART. 可再试下~