2019-04-03 196 浏览
嚟到尖沙咀揾食,谂起Gastrobox几好食,就过嚟食个西餐,贪佢地方靓又坐得舒服。  门口依旧大大个够晒堂皇。 见到有两个二人餐,都几啱食。坐低后拣左$688二人晚餐。香芒蟹肉田园沙律酱汁同两粒芒果都好酸,够晒开胃。 左边白色就系蟹肉酱,有蟹肉喺入面。香草面包烘烤过,咬落去好脆口。黑松露野菌忌廉汤黑松露味几浓,可惜菇菌味淡。烤特级新西兰肉眼配红酒烧汁牛扒都算大块又厚,叫左七成熟,望落去似五成熟,但食落去好似十成熟,有啲失望。 而且牛扒冇乜牛味,好奇怪。香草大虾忌廉扁意粉大虾只得一只,如果呢个二人餐想share食,一只虾有点难分,建议俾两只就最好。 扁意粉煮得啱啱好,够烟韧弹牙配搭香草忌廉汁,味道得宜。甜品系朱古力慕丝蛋糕我觉得系全个餐最好食嘅菜品,朱古力味超浓,慕丝好软滑,成个系低甜度。 仲要用糖霜印埋餐厅名,有心思。即磨咖啡同奶茶,咖啡带苦,奶茶茶味又太淡。餐厅胜在环境舒适,装修高雅大方,想舒舒服服食餐饭唔想同人迫,系唔错嘅选择!

见到有两个二人餐,都几啱食。

坐低后拣左$688二人晚餐。

香芒蟹肉田园沙律

香草面包烘烤过,咬落去好脆口。

黑松露野菌忌廉汤
黑松露味几浓,可惜菇菌味淡。

烤特级新西兰肉眼配红酒烧汁

香草大虾忌廉扁意粉

甜品系朱古力慕丝蛋糕

即磨咖啡同奶茶,咖啡带苦,奶茶茶味又太淡。

用餐时段