2018-06-23 276 浏览
今次系第一次写食评,因为真系忍唔住唔写。呢间餐厅喺蓝湾半岛开左咁多年,本来开始嘅时候都还勉强过得去,因为商场冇乜类似嘅平民茶餐厅,而且佢价钱都唔算贵、食物质素都ok。 但依家真系越做越差,服务态度差,卫生情况更差。本来今日因为时间比较赶,其他想去嘅餐厅未开,所以贸贸然去左呢度食早餐。我叫左个鸡扒公仔面,同行嘅友人叫左个鱼柳拼茄汁豆加蒜蓉包。食物唔系重点,味道普通冇特别评价,重点系卫生问题。盛载餐具嘅柜桶,有啲污糟、有油渍,用餐具前必须洗一洗抹一抹先安心。食左一阵,就见到一只迷你小曱甴喺墙上出现。友人即刻攞纸巾㩒死左佢。以为之后冇事啦,结果唔够五分钟,又有另一只中型曱由(手指头大小)出现喺同一块墙上, 而墙左边小小就系厨房嘅窗口,认真恐怖。𠮶阵时冇谂咁多只系想快啲走人,对住啲嘢食都冇胃口🤮。我好好奇究竟呢间餐厅系咪住左成窦曱甴,再望一望对面枱块墙,果然又见倒一只大嘅(曱甴爬嘅位置都好近枱面),真系好恶心。𠮶边嘅食客望倒,避左两避,都低头想快啲食完快啲走。之后我哋有同侍应反映,佢「哦」左一声就算,一啲都唔惊讶(可能惯左),亦冇道歉,冇话会跟进等等。总之,呢间野系我心目中嘅形象完全插水。我冇
今次系第一次写食评,因为真系忍唔住唔写。

总之,呢间野系我心目中嘅形象完全插水。我冇见过一间餐厅恐怖得过佢。

我 以后 都唔会再去呢间餐厅。

2018-06-23
$34 (早餐)