2022-10-13
ʚ 办馆 (KC100) (葵涌) ɞ同朋友葵广行街,专登揾一间舒服嘅cafe食lunch,竟然真系比我发现一间环境、食物都一流嘅cafe!!楼底高,采光舒适,环境100分,好适合同朋友系度叹下😄ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 芦苟烟肉磨菇鸡肉白汁长通粉-$98.00Lunch Set送是日餐汤-南瓜粟米汤,味道浓郁,食倒粒粒粟米🌽。长通粉硬度适中,白汁好浓郁creamy,芦笋同菇都系我钟意嘅配搭🤩烟肉同鸡肉都有烤过,加上香草摆盘,好吸引又岩打卡👍📷!❀ 玫瑰鲜奶咖啡 $21.00Lunch set可以半价加配,饮落玫瑰味都几浓同咖啡系绝配。❀ 法式烤春鸡配薯蓉-$138.00另外一个set嗌左烤春鸡!我平时唔钟意食鸡皮,但系今次全部食晒,因为真心烤得超香,鸡肉都好嫩滑,酱汁同烤鸡都好夹😋份量方面有半只鸡,仲有蔬菜包括薯蓉、椰菜花、翠玉瓜等!后来得知原来烤鸡系餐厅嘅招牌,唔错!值得一试😋❀ 冰摇蜜桃红茶 $20.00冰摇蜜桃红茶因为set,所以半价加购,桃香味十足,甜度适中,好解渴👍
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ
❀ 芦苟烟肉磨菇鸡肉白汁长通粉-$98.00