2021-01-09 1928 浏览
今日突然想食火锅,咁岩系旺角,本身打算系创兴广场揾食,点知好多间都因为疫情冇开,之后openrice见到原来朗豪坊有一间日牛,就黎左食。间餐厅系朗豪坊顶层,装修得好靓,几有格调,仲有个天窗,期间仲有几只麻雀飞过。我地食128个个餐,精选牛放题,一个寿喜烧汤底,一个麻辣汤底。个牛就比较失望,好烂咬,好韧。之后加叫左几碟,质素都一样,所以可能今次唔好彩。汤底:寿喜烧一如以往,都系无得输,都系最正既日式汤底。今次仲试左佢新出既麻辣汤,真系辣,唔食得辣既朋友唔好试。佢仲有d麻味,不过同四川个种麻辣锅口感唔同,冇个种香。但如果想食辣既朋友可以一试。配菜就自己出去拎,都唔算多选择,不过都算样样有d咁,基本菜,丸,粟米,蕃茄,面,豆腐都有。饮品都系得一部汽水机禁,有可乐,七喜,美连达,提子汁,红茶简。

寿喜烧锅
精选牛
2021-01-09
$140.8 (下午茶)
寿喜烧锅
  • 寿喜烧汤底