香港好少食到正宗荷兰菜🇳🇱,所以好比到惊喜我,原来荷兰菜咁好食😍餐厅环境优雅有格调,正中间嘅水晶好梦幻,装修华丽。望住城市景色用餐好有气氛~🌃🍢荷兰小食拼盘:有炸肉丸、蟹肉挞及橡木烟熏野生鳗鱼。炸肉丸外脆内软,蟹肉挞鲜味十足,鳗鱼唔会过度调味,配上蔬菜好清新开胃。🥖🦪蒜蓉拖鞋面包、传统青口锅:面包香脆,阵阵蒜蓉香气,点青口汁食一流。青口系荷兰空运到港,每粒青口都肥嘟嘟,肉质鲜甜肥美,好食😋🫛荷兰豌豆浓汤:味道香浓特别嘅汤,有肠仔、烟肉、薯仔及一些蔬菜,材料口感都好丰富,饮完个人暖笠笠,好啱天气依家天气冻冻地时饮☺️🐟香煎荷兰鳕鱼:鱼质嫩滑,鱼皮煎得香口,食到鱼肉天然嘅鲜香味,正!🥠荷兰皇后酥皮蘑菇鸡批:依个系我最钟意,酥皮非常松脆,满满嘅蘑菇、鸡肉,配上白汁,味道好夹,香浓好味,食唔停口!😍🥩牛颈肉配芝士脆片:用牛颈部分牛味更浓郁,肉质煮到绵密,用芝士脆片代替海盐,更添咸香,整体味道好夹。🥞🍨荷兰经典小松饼配黑朱古力慕丝云尼拿雪糕:小 pancake 好迷你可爱,口感松软。配上香滑云尼拿雪糕,同埋好浓郁顺滑嘅黑朱古力慕丝,令人满足嘅甜品。

🍢荷兰小食拼盘:

🥖🦪蒜蓉拖鞋面包、传统青口锅:

🫛荷兰豌豆浓汤:

🐟香煎荷兰鳕鱼:
鱼质嫩滑,鱼皮煎得香口,食到鱼肉天然嘅鲜香味,正!

🥠荷兰皇后酥皮蘑菇鸡批:

🥩牛颈肉配芝士脆片: