2016-02-27
曾去过牧羊少年咖啡食晚饭,环境同食物都觉得几好,有次经过文化博物馆见到开左间慢递馆,一直想试吓,呢晚我地系7点半来到,客人半满,呢到系自助形式,自己揾位后再去点餐,食物由侍应送上。这间以旅游为主题的《牧羊少年咖啡.慢递馆》,可以一边叹咖啡一边看Café提供嘅旅游书,书下面还增设左明信片邮寄服务,系呢到买张Postcard就寄得。慢递馆食物选择唔多,小食甜品主食各几款,饮品质较多选择,的确系慢活。我地呢晚拣左以下食物:① 康宝兰咖啡 Comparra Coffee ($28)② 维也纳咖啡 Vienna Coffee ($33)③ 八爪鱼黎麦牛油果沙律 Octopus, Avocado & Weed Plant Salad ($74)④ 全日早餐B All Day Breakfast Set B ($85)Total = $220环境虽好,不过食物质素同价钱未必成正比,如果价钱可以调低D,或食物提高素质就更好。康宝兰咖啡:是比较复古的一款功夫咖啡,Solo Espresso加厚厚的Cream即成,喝的时候最好不要搅拌奶油由佢自己溶下,份量虽少,不过味道苦中带微甜,唔错。维也纳咖啡:主要材
我地呢晚拣左以下食物:
① 康宝兰咖啡 Comparra Coffee ($28)
② 维也纳咖啡 Vienna Coffee ($33)
Total = $220
① 康宝兰咖啡 Comparra Coffee ($28)
② 维也纳咖啡 Vienna Coffee ($33)
大草菇冇草腥味;烟三文鱼Ok啦;炒蛋几滑好食;香肠衣香口,㶶D更好;汉堡排普通;茄汁豆较硬;牛角饱牛油味算多,但唔脆又唔淋,一般啦。