2020-10-24 326 浏览
最近见到间5月先新开既CAFE, 店内环境舒适, 食物卖相唔错, 重有靓靓backdrop俾大家影相打卡. 即刻揾个lunch去试试先.佢既menu有好多选择, 尤其甜品系列都有好多款. 今次第一次黎就认真食个lunch set先啦.我拣咗招牌手打忌廉咖哩稻庭乌冬配吉列大虾 (个名好长...), 饮品就拣咗蜜桃四季春. 同事拣咗流心强芝士忌廉吞拿鱼意大利粉. 星期五既lunch人客唔算好多, lunch set首先上是日餐汤系南瓜汤, 好浓好cream呀! 好好饮唔错. 蜜桃四季春就普通果茶ok. 到我既招牌手打忌廉咖哩稻庭乌冬配吉列大虾上枱, 剩系睇卖相都已经好吸引! 咖哩汤偏微辣, 配上面层既cream就可以中和返. 味道好好不过乌冬既量少咗啲. 到佢既吉列大虾真系无得输! 只虾真系新鲜又大只, 就算沾咗炸粉去炸都食到佢既鲜味. 而面层既炸粉炸得好松脆! 真系觉得食个炸虾都已经值!!另外同事既流心强芝士忌廉吞拿鱼意大利粉卖相都唔错, 至于食评同事话个汁好cream又够味, 整体系好食既!!

2020-07-10
午餐