2023-12-15
同男朋友黎海塝打卡影相,午餐时间见到呢间打卡able既餐厅,紧系入黎食野兼打卡!一人叫一个午餐就perfect池!慢煮法国无激素烤鸡烤鸡有半只,女仔黎讲绝对够食,烤鸡唔会好油,反而几干身,唔驶惊会油淋淋,但亦唔会因为咁而啲鸡肉柴皮咁,仲系好嫩肉质好好,鸡皮有啲焦脆味道就更香啦,另外仲配佐黑松露汁薯蓉,简直系浓香软滑,薯蓉好creamy,非常幼细!厚切慢煮西班牙黑毛猪呢个厚切慢煮西班牙黑毛猪,真系一食难忘👏!黑毛猪嘅肉质特别,肉质细香,咬落去有一种薄薄嘅油花感,完全唔油腻!佢慢慢腌制慢慢煮,味道渗入每一寸肉,一咬落去就系一个味蕾爆发🌟。再嚟呢个白菌忌廉汁,超级溜!滑溜溜成日都想舐碗嘅感觉,白菌嘅味道非常浓郁,在猪肉上面铺陈得恰到好处,口感简直唔可以形容😋!同埋,你睇吓距边个薯蓉,呢个真系要大大赞下👍!薯蓉幼滑至极,一啖落口就化咗,甜甜地,同肉质实在绝配。而且,佢仲铺上左个金黄色嘅脆皮,口感层次丰富,真系吃得过瘾🥰。最后,要讲嘅就系整体配搭,西班牙黑毛猪、白菌汁、薯蓉三者完美结合,就好似系细腻、浓郁同柔滑嘅交响曲,真系「美味」二字已经唔足以形容🎉,希望你都可以品尝到呢个五星级嘅美食之旅呀!
烤鸡有半只,女仔黎讲绝对够食,烤鸡唔会好油,反而几干身,唔驶惊会油淋淋,但亦唔会因为咁而啲鸡肉柴皮咁,仲系好嫩肉质好好,鸡皮有啲焦脆味道就更香啦,另外仲配佐黑松露汁薯蓉,简直系浓香软滑,薯蓉好creamy,非常幼细! 厚切慢煮西班牙黑毛猪
呢个厚切慢煮西班牙黑毛猪,真系一食难忘👏!黑毛猪嘅肉质特别,肉质细香,咬落去有一种薄薄嘅油花感,完全唔油腻!佢慢慢腌制慢慢煮,味道渗入每一寸肉,一咬落去就系一个味蕾爆发🌟。再嚟呢个白菌忌廉汁,超级溜!滑溜溜成日都想舐碗嘅感觉,白菌嘅味道非常浓郁,在猪肉上面铺陈得恰到好处,口感简直唔可以形容😋!同埋,你睇吓距边个薯蓉,呢个真系要大大赞下👍!薯蓉幼滑至极,一啖落口就化咗,甜甜地,同肉质实在绝配。而且,佢仲铺上左个金黄色嘅脆皮,口感层次丰富,真系吃得过瘾🥰。最后,要讲嘅就系整体配搭,西班牙黑毛猪、白菌汁、薯蓉三者完美结合,就好似系细腻、浓郁同柔滑嘅交响曲,真系「美味」二字已经唔足以形容🎉,希望你都可以品尝到呢个五星级嘅美食之旅呀! 午餐仲会包埋餐汤或饮品,我就饮佐南瓜忌廉汤,好稠好浓,超重南瓜味,真材实料;而热既桂花蜜就够晒清香润喉,唔会过甜,味道好适中,饮完成个喉嘴都舒服晒!