2023-08-11
今日放假约咗妈咪出去食嘢,带咗佢去一间打卡西餐厅! 餐厅整体有少少怀旧西式风味,灯光偏黄,同男朋友黎应该会好浪漫!妈妈嚟到都系咁话呢度好靓,望住佢个笑容就知道其实佢同我一样都拥有一个少女心 🥰我哋叫咗两个主食一款甜品同埋饮品,每款食物整体都质素高!🥩泰式烧牛肉沙律(辣) $168佢嘅牛肉沙律有得叫五成熟,觉得佢好细致!沙律酱汁好惹味,牛肉都好香牛味,而且一啲都唔韧,好食!🦀人人都嗌的啖啖蟹肉担担饭$158睇佢个名就觉得呢个饭唔可以错过,果然超级多蟹肉,可以称得上系啖啖肉!炒饭炒得粒粒分明,配埋蟹肉一流!🧇棉花糖牛角窝夫 $86呢个系妈咪想叫嘅,本身对棉花糖冇乜好感,觉得佢会好甜,点知食落又唔会,而且配埋好香脆嘅牛角窝夫,味道一流,超级推介!🍹夏日么么茶 $52酸酸甜甜,好开胃!呢度食物质素好,环境又靓,啱晒一种女士嚟打卡!舔舔脷指数:4.3性价比指数:4.2📍No Money So Lonely (旺角)旺角弥敦道700号T.O.P This is Our Place 4楼406-408号舖
我哋叫咗两个主食一款甜品同埋饮品,每款食物整体都质素高!
🥩泰式烧牛肉沙律(辣) $168
🦀人人都嗌的啖啖蟹肉担担饭$158
🧇棉花糖牛角窝夫 $86
🍹夏日么么茶 $52
酸酸甜甜,好开胃!
呢度食物质素好,环境又靓,啱晒一种女士嚟打卡!
舔舔脷指数:4.3
性价比指数:4.2
📍No Money So Lonely (旺角)