2019-05-29
见到朋友近来去左韩国有间黑白色既打卡cafe好靓,但原来香港都有。就抱住净系黎影相既心情黎左呢间餐厅。一见到个门口马上个花墙真系好靓沿楼梯上2楼打卡位极多餐厅好宽敞又简洁,望落好舒服Dinner menu,主菜可加钱配set有沙律同野饮连餐纸都系黑白因两个女仔胃口唔大,我地就点左烧春鸡配珍珠面($198), 黑松露薯条($58)、花见甜品($68)同特饮两杯($52)。先黎两杯特饮:一杯以rose做主题,另一杯系薰衣草。两杯都好重花香,蓝色果杯仲有荔枝味,饮品加上果香,好特别。特饮就够晒chok喇。但平实既咸食都令人惊喜。小食薯条中规中矩,唔会过咸。主食烧春鸡超级juicy,就算系鸡胸肉质都好滑,而酱汁混合左香草都好配合。鸡入面酿左珍珠面,所讲既面其实系类似饭粒既物体,少少烟un,第一次食既我觉得好特别。到左甜品,个样系100分既!上层系花瓣jelly下层就系柠檬芝士蛋糕。外围仲有d饼干碎。三样野加埋唔会腻,仲好清新!感受到呢间餐厅好有诚意,由入门口到食物到侍应细心咁介绍食物同饮品,绝对系值得再黎既!
一见到个门口马上个花墙真系好靓
沿楼梯上2楼
打卡位极多
餐厅好宽敞又简洁,望落好舒服
Dinner menu,主菜可加钱配set有沙律同野饮
连餐纸都系黑白
特饮就够晒chok喇。但平实既咸食都令人惊喜。
小食薯条中规中矩,唔会过咸。
主食烧春鸡超级juicy,就算系鸡胸肉质都好滑,而酱汁混合左香草都好配合。 鸡入面酿左珍珠面,所讲既面其实系类似饭粒既物体,少少烟un,第一次食既我觉得好特别。