2023-08-08
同老婆去左观塘嘅The Hunt Coffee & Roastery,呢间餐厅系一间西式咖啡店,装修几靓,墙壁上有新潮既壁画,又有落地玻璃窗同独特既蓝色外框~Grilled US Baby Back Ribs,呢个系我最钟意嘅一个菜式,美国猪仔骨烤得好香口,肉质软嫩多汁,细细力切 d 肉已经离骨,酱汁又够味,份量都几足。配菜既蕃薯条炸得非常香脆同好香甜,提升整道菜的口感,连埋个淡 cream 一齐食真系超正!😋😋Hail to the King Burger,呢个汉堡真系好震撼,里面有牛肉、煎蛋、酸瓜、烟肉、蕃茄同芝士,非常丰富。厚厚既牛肉汉堡扒,配上烟肉同芝士嘅鲜味,非常美味。煎蛋同酸瓜嘅加入,增添咗口感嘅层次,令整个汉堡更加丰富。粗薯条炸得非常酥脆,外皮金黄酥脆,内里软绵绵,好好食~ 👏🏻Honey Lime(10oz),蜜糖青柠汁,香甜得黎带点清新既微酸,好开胃又消暑~ 👍🏻佢既甜品睇落都好好味,但我地已经好饱,唯有下次再试 😛
佢既甜品睇落都好好味,但我地已经好饱,唯有下次再试 😛