2023-09-25 67 浏览
渔正居酒屋🏮有时想食餐好啲嘅日本嘢,又唔一定下下都要omakase 既,居酒屋都系一个唔错嘅选择,价钱比omakase 更加实惠,一班朋友倾偈饮酒又更加自在!🫶🏻🫶🏻我哋今次拣咗呢一间居酒屋,每一日都有唔同嘅原条鱼刺身,我哋当日就拣咗原条笛鲷刺身 🐟 $420,鱼肉嘅部份,佢哋会拎嚟做刺身,到你食完刺身之后,店员会收返鱼头鱼骨,再帮我哋熬煮鱼汤!刺身部份口感比较爽弹一啲、鱼味清甜,有时怕某一啲鱼刺身会腥嘅朋友都唔使惊,呢个绝对系大家都接受到嘅!👍🏻👍🏻鱼汤鱼味非常浓郁,有益又好味!$420就可以做到一鱼两食都几抵玩!🙌🏻🙌🏻小食方面,我哋仲嗌咗墨作萤光鱿鱼🦑 $98、煎猪肉菜饺子🥟 $68,萤光鱿鱼比起其他日本餐厅新鲜,更加鲜甜!👅最后因为惊唔够饱,我哋都嗌咗个主食,就系浓汤虾乌冬🦐🍜$128,店员拎紧嚟我哋枱面嘅时候,我哋已经闻到非常之浓郁嘅香味,果然冇令我哋失望,味道真系好香浓,乌冬嘅质地一样系软滑有咬口,成碗虾乌冬,我饮到一啖汤都冇整!推介大家嚟到都可以嗌!🉐🉐最后都嗌咗少少串烧,同朋友一路倾偈一路食。柚子盐烧白膳🐟$58、牛舌串 👅$35、鸡软骨串🐔 $40,其中特别推介白鳝同
渔正居酒屋🏮

最后都嗌咗少少串烧,同朋友一路倾偈一路食。柚子盐烧白膳🐟$58、牛舌串 👅$35、鸡软骨串🐔 $40,其中特别推介白鳝同埋牛舌,白鳝烧到外层酥脆,里面都有一种爽脆嘅口感,咁多间串烧舖头,得呢一间做得到!而牛舌系超厚切,非常重牛味,一样大推介!✅✅