2018-08-01
又o黎到观塘工厂区揾野食喇 o黎左间朋友推荐既西餐厅--魔膳厨房。位置就系APM隔离,极方便。沿著楼梯上餐厅有好多艺术画作,门口仲有靓靓装饰,看得出餐厅别出心裁既设计餐厅内里既装修都好别致,墙上亦挂满画同装有不断播放卡通片既screen 就算同朋友食饭冇嘢倾都有野睇下都唔使咁尴尬餐牌有好多好多set拣,以下两张只系其中两页 每个set都包餐包,餐汤,main course同一杯嘢饮。 另外加38蚊仲可以拣任食沙律吧见到个沙律吧几靓,有沙律前菜,小食,又有水果,好吸引丫,一于食埋先 好开心有中华沙律同埋螺肉食叫左2个set dinner先上热辣辣又松软嘅餐包,加埋牛油好正丫! 唔好餐包既我都少有地觉得好好食一红一白既餐汤味道好浓郁,一d都唔会好似平日饮既hea hea餐汤主菜出场 香煎三文鱼柳配藜麦沙律卖相好靓,色彩缤纷。三文鱼柳煎到外皮金黄 ,一切开就流出浓浓嘅鱼油香唔会煎到好干,入口好juicy,一啲都唔腥!朋友好怕鱼腥味都觉得好好味藜麦沙律蔬菜好新鲜,水果都非常之清甜, 配上粒粒藜麦一齐食,非常开胃 另一款主食系香煎带子黑松露意大利饭一嚟到就闻到浓浓嘅黑松露味喇, 自己本身好钟意黑
叫左2个set dinner
主菜出场
香煎三文鱼柳配藜麦沙律
另一款主食系香煎带子黑松露意大利饭
一嚟到就闻到浓浓嘅黑松露味喇, 自己本身好钟意黑松露,所以觉得呢个main course冇得顶 呀!!带子煎得好香,大大粒,啖啖肉有惊喜嘅系块炸金菇呀,一啲都唔油,脆卜卜,超正!!意大利饭仲配有杂菌,蟹子,加埋芝士粉 ,成个饭配搭都好好,味道好夹
餐饮转Soda加$5
我地叫左蓝柑柠檬梳打同荔枝玫瑰梳打。
个杯好靓呀!渐变色... 未饮就已经觉得好吸引! 两杯味道都唔错呀,不过个人钟意荔枝o个杯多啲
喺门口见到个甜品柜啲蛋糕好靓呀!!忍唔住最后叫多个甜品食
红桑子草莓terimisu
餐厅整甜品真系好有心思,蛋糕配上靓靓嘅干花装饰,靓到令人唔舍得食红桑子配草莓味道好夹,甜甜地一啲都唔酸 !成个蛋糕不论外型同埋味道都好perfect
呢个晚餐食得好满足丫,环境同埋食物嘅质素都好好,店员人数又有够多,一叫就有人黎,服务非常有水准
见到餐厅有张leaflet写住假日午市自助餐, 好奇之下问职员。原来餐厅逢假日依家都会有个lunch buffet,大人$88, 小童仲有半价$44。几抵㖞!!可以放假黎试下
店员仲介绍呢度既2间vip房,有六至八人一间,亦都有九至十二人一间,好适合一大班朋友聚会呀