一直都好喜欢到中上环食饭 , 因为贪呢到够静 , 最近发现到呢间在上环西街新开的西餐厅。餐厅设有户外位置 , 我同男朋友当然选择坐出面喇 !!虽然户外位置在马路边 , 但夜晚上环都比较静 , 成餐饭都只有极少人同车经过 , 可以收工收工清清静静同男朋友叹下 !!烟三文鱼沙律 半打生蚝(3只南非生蚝 & 3只法国吉拉多生蚝)餐厅生蚝的款式不多 , 但胜在生蚝非常新鲜 , 而且大大只 , 仲好抵食tim !餐厅最相宜的生蚝只须$9一只 , 真系自己买都买唔到咁平 , 仲要有专人帮手开埋上枱 , 下次一定要试吓 !!烤焗海鲜拼盘拼盘里面有芝士焗龙虾、扇贝、蒜蓉翡翠螺、虎虾 , 仲有个芝士大啡茹。呢个天气 , 伴随新鲜嘅海鲜 , 加上浓浓嘅芝士味 , 真系一级享受 !!两个人食嘅份量有限 , 今次只可以试到海鲜 , 下次一定要试埋牛扒、意粉、仲有好吸引嘅炒和牛粒。呢间餐厅食物真系唔错 , 价钱更比一般西餐厅便宜 , 加上个户外清静嘅环境 , 超值 !!最后同男朋友两个人埋单都系$5xx下次一定会再同朋友嚟过 !!
餐厅设有户外位置 , 我同男朋友当然选择坐出面喇 !!
烟三文鱼沙律
 半打生蚝(3只南非生蚝 & 3只法国吉拉多生蚝)
烤焗海鲜拼盘
最后同男朋友两个人埋单都系$5xx
下次一定会再同朋友嚟过 !!
2020-12-01
  • 烤焗海鲜拼盘