2021-07-03 2084 浏览
每个星期 #小秘书 点都会揾一日搞个 #家庭聚会,同屋企人见吓面之余,又可以试吓唔同餐厅😉 呢日我哋嚟到「K11」嘅「霸王川庄」。餐厅装饰得几骨子,大门口摆咗一棵闪令令嘅 #金钱树 非常吸睛🤩 我哋被安排坐喺餐厅嘅一个角落,环境都几舒服,只可惜嘅我哋唔可以坐埋一齐,唯有各自叫钟意嘅食物。爸爸妈妈最钟意食 #糖醋松子桂花鱼,而我梗系要试吓佢哋嘅 #四川担担面 啦🤤 条 #鱼 🐟炸到脆卜卜,淋上 #糖醋汁,甜甜酸酸咁,味道都唔错🤤 可惜份量比较少,三两下手势就K.O咗佢喇😅 至于个 #担担面,因为要就小朋友嘅口味, 汤底我哋要求微辣,闻落去味道都几香,只系汤料花生酱唔够浓,汤底略嫌浠咗啲😅 爸爸每一餐都要有饭到肚,所以我最后拣咗个 #招牌霸王炒饭 做结尾。我讲唔出个 #炒饭 入边有咩配料,不过就炒得好干身,每啖饭咬落去都好香口🤤 不得不提系每人一盅嘅 #八宝茶,望落去都几精致,不过我就唔多识欣赏, 而且我最怕唔冻唔热嘅水用嚟冲茶,怪怪的… 不过爸爸就似乎乐在其中喇🤪 我觉得整体 #食物质素 唔错,不过员工笑容欠奉,而且又急住被追埋单😅 明明埋完单出到大门位置,仲有几枱食客食紧嘢㗎,做咩咁赶

我觉得整体 #食物质素 唔错,不过员工笑容欠奉,而且又急住被追埋单😅 明明埋完单出到大门位置,仲有几枱食客食紧嘢㗎,做咩咁赶呢?下次唯有早啲落单,比爸爸慢慢叹吓个八宝茶,大家又唔使食得咁赶啦😉
2021-06-27
其他