2022-04-08
#灰到观塘 #灰到食cafe #灰到食甜品呢间真系bookmark左超~耐~耐到佢已经搬埋舖位🤣餐厅装修好有旧香港嘅味道🕰-🔻烟熏猪猪卡邦尼 $120呢款同传统卡邦尼嘅味道唔同,唔系好有蛋香味,但分别配上蜜糖烟肉/芝士薄脆会带出唔同味道😚·🔻蛋香脆饼(香蕉,拖肥糖,忌廉,雪糕) $68最惊喜系拖肥脆脆雪糕!拖肥味浓而不腻,焦糖香气增添风味,好想疯狂食呢个雪糕🥹🍨至于脆饼相对较为失色,脆饼试嘅可可粉冇我预想中嘅可可香/味道,而虽然香蕉+焦糖+忌廉呢个组合一定唔会唔好食,但亦系预期中嘅味道。-👅食后感:食物款式有别与一般cafe,环境同职员态度都好好~会再二访~-👀个人喜爱度:8/10🔜回访可能:⭕️-🚩 NUTMAD cafe and dining (观塘)观塘观塘道398-402号Eastcore1楼3号舖-#美食 #香港美食 #homekong #hongkong #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #香港 #홍콩 #맛집 #홍콩맛잡 #cafe #pasta #파스타
🔻烟熏猪猪卡邦尼 $120
🔻蛋香脆饼(香蕉,拖肥糖,忌廉,雪糕) $68
👀个人喜爱度:8/10
🔜回访可能:⭕️
🚩 NUTMAD cafe and dining (观塘)
观塘观塘道398-402号Eastcore1楼3号舖